Вести

МАРТИНОВИЋ: МАРКО БАСТАЋ ЈЕ НАЈОБИЧНИЈИ КРИМИНАЛАЦ

Српска напредна странка (СНС) очекује да надлежни органи до танчина испитају наводе Лазара Лешњака, венчаног кума председника општине Стари Град, Марка Бастаћа, који га је оптужио да га је мучио, јер му, како тврди, није донео новац од инвеститора који су бесправно градили на територији те општине.

Председник посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, коментаришући Лешњакове наводе, рекао да је српска јавност добила још једну потврду да је Марко Бастаћ најобичнији криминалац који се, лажно представља као политичар.

Мартиновић је навео да је Бастаћев венчани кум који је донедавно био члан општинског већа Стари Град изнео монструозне, здравом разуму несхватљиве ствари које се могу видети само у америчким филмовима.

"Лешњак је имао задатак да узима новац од инвеститора који су нелегално градили у Старом Граду и да их у ковертама доноси Бастаћу. Десило се да једном није донео коверту, после чега га је Бастаћ везао за столицу пластичним каишевима и испитивао га. Када није давао задовољавајући одговор, добијао је ударце канапом за прескакање. Био је шибан по телу, седео је везан од девет увече до пола шест ујутро", пренео је Мартиновић Лешњакове тврдње које су се појавиле у јавности.

Како је оценио, било је то "класично мучење". Додао је да су посланици СНС-а у више наврата говорили о Бастаћу као о криминалцу и може се закључити да су били у праву, судећи по сведочењу Бастаћевог најближег сарадника.

"Може се закључити да је СНС била у праву за све што је рекла и за Ђиласа. То што је Бастаћ спреман да венчаног кума држи везаног за столицу и да му ставља кесу на главу и бесомучно га удара, јер му није донета једна коверта, говори да је реч о опасним људима и да им је насиље једно од главних политичких метода", рекао је Мартиновић.

Очигледно је, додаје Мартиновић, да су насиљу склони и Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Бранко Миљуш који је наредио спаљивање књиге Горана Весића.

Мартиновић је рекао да се поставља питање шта би они радили када би дошли на власт када се тако понашају као опозиција, оцењујући да је реч о фашизму.

"У питању су фашисти, само су фашисти тукли људе, мучили их, спаљивали књиге, само фашисти нису дозвољавали људима да изађу из својих домова. Имамо посла са чистим и огољеним фашизмом", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је истакао да очекује да се тим поводом огласе и представници Европске уније "којих је Србија пуна ових дана."

Закључио је да ће СНС учинити све да демократским и законитим средствима објасни грађанима о каквим се криминалцима ради како се не би дочепали било какве власти.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк