Вести

ОДРЖАНА 39. СЕДНИЦА С.О. ТЕМЕРИН

У среду, 25.09.2019. године, одржана је 39. седница Скупштине општине Темерин. Једна од тачака, о којима се полемисало, било је питање делатности привредног друштва "Темерин Аграр Д.О.О.", које се налази на територији М.З. Старо Ђурђево.

На основу члана 40. тачка 70. Статута општине Темерин ("Службени лист општине Темерин", пречишћен текст бр. 5/219), СО Темерин донела је закључак, којим предлаже да надлежни органи и службе континуирано прате испуњеност законом прописаних услова за рад наведеног привредног субјекта, те да о предузетим мерама обавештавају Скупштину општине Темерин, надлежне општинске органе, као и грађане општине Темерин, а пре свега Месне заједнице Старо Ђурђево.

Налаже се Општинској управи Темерин да писмено обавести "Темерин Аграр Д.О.О." о обавези измештања објеката, у којима наведено привредно друштво обавља своју делатност, из грађевинског у ванграђевински рејон, сходно одредбама Одлуке о држању домаћих животиња на територији општине Темерин.

Одлучено је да се представници Општинске управе, привредног друштва "Темерин Аграр Д.О.О" и групе грађана, која је покренула питање решавања проблема непријатног мириса, састану и на том заједничком састанку покушају пронаћи решење, које би било корисно и одговарајуће за све три стране.