Вести

ПЕТКОВИЋ: ВАЖНО ЈЕ ДА СРПСКА ЛИСТА ОСВОЈИ СВИХ 10 МЕСТА У ПАРЛАМЕНТУ

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић нагласио је да је важно да сви Срби изађу на изборе и да Српска листа освоји свих 10 места у парламенту.

“Без српског гласа у парламенту нема формирања нове владе и зато Приштина чини све да убаци неког од кандидата из тзв. српске коалиције коју чине Рада Трајковић, Рашић, Слободан Петровић, Јаблановић. Реч је о разбијачима српског јединства на КиМ које је инсталирала Приштина да би у парламенту испуњавали интересе Албанаца", рекао је Петковић.

Петковић је указао и на то да албанске странке између себе ратују што се, како је рекао, види и на овим изборима, али да су, када треба да се удари на српски народ, на председника Александра Вучића и државу Србију, сви уједињени.

"Ко год од њих да дође на власт, наставиће тврду реторику и политику према српском народу на КиМ. Ту кључну улогу има међународна заједница, пре свега западне државе, које треба да изврше притисак на будућу владу да укине таксе од 100 одсто на робу из Србије, како бисмо након тога ушли у период дијалога и договора", истиче Петковић.

Петковић је изразио очекивање да ће изборни дан протећи у миру.

"Нека се нико не игра са вољом српског народа на КиМ, јер управо захваљујући тој српској вољи зависи будућност и опстанак српског народа", закључио је Петковић.

Извор: Танјуг