Вести

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН ОДРЖАО САСТАНАК СА ПРИВРЕДНИЦИМА

Председник Општине Темерин Ђуро Жига обавестио је, на састанку одржаном данас, 17.03.2020. године у 12:00 часова у сали СО Темерин, присутне привреднике (присутно 39 људи) о тренутној ситуацији у општини Темерин, након проглашења ванредног стања на територији Републике Србије.

Општина Темерин је, у сарадњи са Домом здравља Темерин, организовала рад амбуланте за респираторне инфекције. Број телефона на који се корисници могу јавити: 021/210-22-31.

Председник општине Темерин је, након многобројних захтева упућених телефоном, писмено и усмено од стране присутних на састанку, а који су исказали потребу за хигијенским средствима неопходним за рад и заштиту лица на раду, затражио да сви, који нису у могућности да их набаве у редовној продаји, о томе обавесте писмено Општину Темерин у наредних 48 сати на маил [email protected] са прецизно наведеним количинама и врстом робе.

Састанку је присуствовао и начелник СУП-а Темерин, који је обавестио присутне да су сви шалтери у СУП Темерин затворени, а да је продужен рок важења личних докумената (личне карте, псасоши, возачке дозволе) све док траје ванредно стање.
Уколико неко има потребу да хитно промени пасош. или неки други документ, то може учинити тако што ће се обратити Управи за управне послове. са захтевом и образложењем на следећи линк.
http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta

Што се тиче техничког прегледа за возила. којима је истекла регистрација за време трајања ванредног стања, налепница се може продужити у регистрованим сервисима за технички преглед. овлашћеним за те послове (за Темерин је то технички преглед ЦИЦКО). а позивајући телефоном и друге сервисе, можете добити информацију да ли су овлашћени да то раде. уколико се налазите у неком другом месту, општини итд...

Уколико се купује ново возило. или је дошло до промене власника. процедура је иста као за пасоше, неопходно је обратити се Управи за управне послове са захтевом на следећи линк.
http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta

Молимо вас да наше контакт маилове и телефоне поделите са свим привредницима, којима то може бити од користи, а чије податке ми немамо са територије општине Темерин и замолите их да нам доставе своје нове, или измењене податке, како бисмо их уврстили у нашу базу.

Бројеви телефона на које се можете обратити јесу 021/843-888, локал 138 и 064/23-41-328 -одељење привреде и ЛЕР-а