Вести

СТЕФАНОВИЋ: ЂИЛАС СЕ НЕ ОДРИЧЕ САРАДНИКА ЗБОГ ПАЉЕЊА КЊИГЕ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да га забрињава изјава лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа који је данас потврдио да је његов члан странке учествовао у паљењу књиге Горана Весића, али да неће бити избачен из странке.

"Оно што је мене забринуло је оно што је Ђилас данас рекао да је та особа члан његове странке, јесте спалио књигу, али да ће остати члан странке. Тиме је показао шта мисли о том чину, о тој врсти политике и како би Србија изгледала", рекао је Стефановић.

Стефановић је навео да су у почетку представници опозиције говорили да њихови чланови нису учествовали у паљењу књиге Горана Весића, већ да су то учинили "подметнути чланови Српске напредне странке".

"Чуо сам те оптужбе Маринике Тепић и Марка Бастаћа, да нико од њих није учествовао у паљењу књиге и да су то учинили неки људи из СНС. Онда су се појавили снимци на којима се види да је један активан члан странке Драгана Ђиласа спаљивао књигу, који је виђен и у ноћи када су упадали у зграду РТС-а", рекао је Стефановић.

Стефановић је упитао представнике опозиције зашто су лагали и до јуче покушавали да оптуже друге за паљење књиге. Стефановић је рекао да из опозиције сада говоре да Бранко Миљуш није учествовао у паљењу књиге, али да јесте организовао долазак и окупљање људи испред галерије Прогрес да "линчују Горана Весића".

Стефановић је осудио што су паљење књиге "њих 20" снимали мобилним телефоном, а да нико, како каже, није реаговао да "није нормално" спаљивати књиге.

"Онда када је књига изгорела, онда прилази Миљуш и каже ''доста је горела хајде да пређемо на линчовање Весића''. Тај ко може да спаљује књиге, шта је његов следећи корак? Такве поступке смо једино видели у фашистичкој Немачкој", рекао је Стефановић. Стефановић је истакао да га плаши таква врста политике, као и то што постоје људи који су "гласноговорници" и "заступници" те врсте политике.

Извор: Taњуг