Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС ПОСЛАО ПОРУКУ ДА ЈЕ ЊЕГОВА ПОЛИТИКА БЛАТО

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Драган Ђилас послао поруку да је његова политика блато, реагујући на перформанс припадника Савеза за Србију који су уочи почетка седнице градског парламента, на улазу у зграду Скупштине просули земљу и од ње са водом направили блато, алудирајући да тако изгледа Београд због радова које изводи градска власт.

“Данас је Ђилас послао поруку да је његова политика блато. Пошто је донео блато испред Скупштине града, послао је поруку да је његова политика једно обично блато и то је једино што он нуди грађанима”, рекао је Весић и оценио да Ђилас није знао да унапреди канализацију, да уреди Славију…

“Показао је да доноси блато и зато што доноси блато зато нико и не гласа за њега”, додао је Весић.

За канализацију на левој обали Дунава 35 милиона евра

Уговор са Европском инвестиционом банком за изградњу канализације на левој обали Дунава биће потписан у наредним данима, а крајем октобра би требало да буде расписан тендер за радове, изјавио је Весић.

"То је историјска одлука за грађане на левој обали Дунава", истакао је Весић.

Весић је рекао да ће Град Београд узети кредит од ЕИБ-а у износу од 35 милиона евра и да ће сам уложити 13 милиона евра.

"Од ЕИБ-а смо већ добили донацију од милион евра за пројектовање читаве канализационе мреже која је потписана у јулу. Успели смо да завршимо посао који је трајао неколико година", рекао је Весић.

Весић је додао да је изградња канализације планирана много дуже и нису само узрок биле поплаве које су се недавно десиле, већ су оне само убрзале процес.

Заменик градоначелника је најавио да ће уговор бити потписан у наредним данима, као и да се нада да ће крајем октобра бити расписан тендер за радове.

"То значи да ћемо, како је и обећано грађанима на левој обали Дунава, почетком следеће године, са првим пролећним данима почети изградњу канализације. Није реч само о фекалној канализацији већ и о изградњи пречистача за прераду отпадних вода тако да ће сва канализација која са леве обале иде у Саву и Дунав бити директно прерађена", објаснио је Весић.

Весић је подсетио и да ЈП "Србијаводе" тренутно на левој обали Дунава чисти око 160 километара канала.

"Ових дана расписан је и тендер за изградњу дома здравља у Борчи, тако да ће око 150.000 грађана на левој обали Дунава имати боље услове за живот. Добра вест за њих је и да је Србија пред потписивањем уговора за изградњу пута Зрењанин - Београд у оквиру кога ће бити уређен Зрењанински пут који иде дуж леве обале дунава, што ће много значити за грађане овог дела града", закључио је Весић.

Београд добија споменик Вудроа Вилсона

Скупштина града је прихватила иницијативу председника Александра Вучића да Београд добије споменик 28. председнику САД Вудроу Вилсону.

Вучић је иницијативу поднео у својству грађанина, а споменик ће бити подигнут у оквиру Булевара који носи име некадашњег америчког председника.

Весић је рекао да ће споменик Вудроу Вилсону бити симбол српско-америчког пријатељства и подсетио да је Вилсон био пријатељ Србије не на речима, већ на делу.

Ако се неко пита зашто се једном америчком председнику подиже споменик и то 100 година након завршетка Првог светског рата, мало је било председника који су били такви пријатељи Србије као Вудро Вилсон и он то није доказао само речима, већ и делом, рекао је Весић.

Србија је, додао је, имала помоћ од САД-а у тешким данима када је била суочена са нападом немачке, аустроугарске империје и бугарске војске.

Весић је подсетио да је Вудро Вилсон на Белој кући, поред америчке, 1918. године подигао српску заставу.

Срамота је што Вилсон није раније добио споменик и зато ће га подићи Град и Влада Србије у сарадњи са амбасадом САД", рекао је Весић.

Извор: Танјуг/Студио Б