Вести

ВЕСИЋ: ПОЛИТИКА ДРАГАНА ЂИЛАСА ЈЕ НАЦИЗАМ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић назвао је нацизмом оно што је опозиција вечерас приредила испред галерије "Прогрес", где је промовисана његова "Књига о Београду".

"Ако су до вечерас неки грађани Србије имали дилему и нису прихватали то што смо политику Драгана Ђиласа називали нацистичком, имали су прилику да се вечерас увере да су они искрени и прави наследници нациста. Спаљивање књига којим су Хитлерови нацисти најавили спаљивање Европе био је и остао идеал свих нацистичких покрета који и данас постоје у свету. Вероватно додатно освежени безумним чином паљења српске робе од стране Харадинајевих присталица, истомишљеници и подржаваоци те политике предвођени Драганом Ђиласом вечерас су и грађанима Београда, Србије и целог света с поносом показали право лице нацизма", истакао је Весић.

Према његовим речима, лидер опозиционе Странке слободе и правде Драган Ђилас је вечерас у Београду по угледу на Адолфа Хитлера спаљивао његову књигу и покушао да спречи њену промоцију.

"Шта је то него нацизам? Књига коју је Ђилас спаљивао, вечерас је продавана за лечење шестогодишњег детета. Колико неко мора да буде болестан као што је Драган Ђилас да отима новац за лечење детета", нагласио је Весић.

"На крају, разумем фрустрацију полуписменог Ђиласа, јер сам ја написао књигу, а он то није био у стању. А могао би да почне рецимо с књигом у коме би објаснио како је док је био на власти имао промет на својим фирмама од 619 милиона евра. Да макар преко књиге призна како је крао", додао је Весић.

Извор: Танјуг